24.12.2022

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov face publice astăzi, 24 decembrie 2022, următoarele informații:

          S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față o persoană cu privire la săvârșirea următoarelor infracțiuni:

          1. Agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. (1), (2) lit. a) și (21) Cod Penal

          2. Racolare de minori în scopuri sexuale, prevăzută de art. 222 alin. (1) Cod Penal

          Ambele aflate în concurs și cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen..

          Situația de fapt cu privire la care se desfășoară investigații este următoarea:

          La data de 16.08.2021, inculpatul, angajat la un centru de plasament din zona Brașovului, a obligat-o pe una dintre persoanele minore cazate la locația respectivă să îi presteze un act de natură sexuală.

          La data de 17.08.2021, inculpatul i-a solicitat aceleiași persoane vătămate minore să îi presteze un nou act sexual la o oră ulterioară.

          Inculpatul a fost reținut, fiind propus pentru arestare preventivă. Prin încheierea din data de 23.12.2022 a Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov s-a admis propunerea parchetului și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

          Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea și supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție.