14.11.2022

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          La data de 12 noiembrie 2022 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de două persoane, pentru săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233 – 234 alin. (1) lit. a), d) și f) Cod penal.

          Situația de fapt cu privire la care se desfășoară investigații este următoarea:

          În seara zilei de 10 noiembrie 2022, două persoane de sex masculin au pătruns în curtea unei locuințe din municipiul Brașov, iar ulterior în interiorul casei, unde au fost surprinși de către proprietar. Cele două persoane l-au lovit în mod repetat cu un lanț de fier, i-au pus un cuțit la gât și i-au cerut să le indice unde sunt banii. Proprietarul a reușit să scape profitând de separarea temporară a celor doi, precum și de un scurt moment de neatenție, însă cele două persoane au reușit să fugă de la fața locului cu suma de 10.000 lei și un telefon mobil.

          Inculpații au fost reținuți la data de 11 noiembrie 2022, iar astăzi au fost propuși pentru arestare preventivă. Prin încheierea din data de 12.11.2022 a Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov s-a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru 30 de zile.

          Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Poliția Municipiului Brașov – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție.