28.09.2022

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          În data de 28.09.2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană de sex masculin în vârstă de 35 de ani, aceasta fiind cercetată sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol, tâlhărie calificată și influențarea declarațiilor.

          Din probatoriul administrat până în prezent, s-a reținut că în data de 27.09.2022, în jurul orei 11:00, inculpatul s-a deplasat la o sală de jocuri de pe raza municipiului Brașov și a pătruns, fără drept, într-o încăpere cu destinația de depozit unde se afla o angajată a societății respective, în vârstă de 19 ani, împrejurare cu care a imobilizat-o și a întreținut cu aceasta, prin constrângere, raporturi și acte sexuale.

          Ulterior, profitând de starea de temere a persoanei vătămate, dar și prin proferarea de amenințări cu moartea în cazul în care va sesiza organele de poliție, inculpatul a determinat-o să deschidă sertarul unde se aflau încasările societății și a sustras suma de aproximativ 10000 de lei.

          Inculpatul a fost reținut în data de 28.09.2022, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, în cursul zilei de 28.09.2022, cu propunere de arestare preventivă.

          Cauza a fost instrumentată împreună cu organele de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale.

          Precizăm că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.