27.06.2022

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov face următorul comunicat de presă:

          Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publica din cadrul I.P.J. Brașov, a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale cu privire la următoarea acuzație:

          În data de 26.06.2022, în jurul orei 19.00 și în timp ce se afla în proximitatea mall-ului AFI și a Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, o persoană de sex masculin i-a aplicat unei alte persoane mai multe lovituri cu pumnul de o intensitate mare în zona capului, cauzând leziuni traumatice care au necesitat 25-30 de zile de îngrijire medicală, scandal care a determinat oprirea traficului și a stârnit revoltă și teamă în rândul persoanelor aflate la fața locului.

          La data de 27 iunie 2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezinta o etapă procesuală a urmăririi penale, care nu este de natură a constata vinovăția unei persoane. La finalul fazei se va dispune o soluție legală de către procurorul de caz.