27.06.2022

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov face publice următoarele informații:

          La data de 25 iunie 2022 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de două persoane, fiind reținută următoarea încadrare juridică:

          - Loviri sau alte violențe, prevăzută de art. 193 alin. (2) C.pen.

          - Tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 C.pen.

          Ambele aflate în concurs și cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen..

          Situația de fapt cu privire la care se desfășoară investigații este următoarea:

          La data de 24.06.2022, în jurul orei 03:00, pe fondul unui conflict verbal și în timp ce se aflau în apropierea unui local situat în centrul istoric al municipiului Brașov, două persoane de sex masculin au agresat fizic o persoană de sex feminin, cu consecința producerii atât a unor leziuni traumatice evaluate ca necesitând un număr de zile de îngrijiri medicale, cât și a unui sentiment de revoltă în rândul persoanelor care au văzut incidentul, tulburând astfel liniștea și ordinea publică.

          Inculpații au fost propuși pentru arestare preventivă. Prin încheierea din data de 25.06.2022 a Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov s-a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru 30 de zile.

          Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Poliția Municipiului Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție.