23.04.2020

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

          La data de 22.04.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților minori L.G. și R.V. pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

          La data de 23.04.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a formulat propunerea de arestare preventivă a acestor inculpați pe o perioadă de 30 de zile, propunerea de arestare fiind admisă de Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov.

          În fapt s-a reținut că în după amiaza zilei de 19.04.2020, în timp ce se aflau pe str. Rodnei din mun. Săcele, inculpații minori L.G. și R.V. au participat alături de alte persoane la o încăierare, membri grupurilor adverse aruncând unii în alții cu diverse obiecte (pari, pietre, cărămizi, furci), mulți dintre participanții la încăierare suferind leziuni traumatice, producându-se tulburarea ordinii și liniștii publice.

          În cursul incidentului, inculpatul B.A.V. , care participase la încăierare, a părăsit pentru scurt timp zona de conflict și a revenit la volanul autoturismului, dirijându-l cu viteză spre un grup format din multe persoane din tabăra adversă. Ca urmare a acestei fapte, membrii acestei tabere, printre care și inculpații minori L.G. și R.V. au aplicat lovituri de o intensitate ridicată în parbrizul autoturismului cu intenția de a-l omorî pe conducătorul auto.

          Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Brașov.

          Facem precizarea că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.