26.03.2020

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

          La data de 26.03.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a formulat propunerea de arestare preventivă a inculpaților S.O.A. și G.V. pentru comiterea infracțiunilor de act sexual cu un minor respectiv complicitate la act sexual cu un minor.

          În fapt s-a reținut că inculpatul major S.O.A. cetățean olandez în vârstă de 57 de ani, cu complicitatea inculpatului major G.V. în vârstă de 20 de ani, au început demersurile pentru luarea în plasament a persoanei vătămate G.G.V. minor instituționalizat în vârstă de 14 ani, frate al inculpatului G.V, minorul urmând a locui la domiciliul inculpatului S.O.A. în scopul înlesnirii întreținerii de relații sexuale de către minor cu inculpatul S.O.A.

          Ulterior, în noaptea de 07/08.03.2020, după remiterea unor diverse sume de bani și a unor cadouri, inculpatul S.O.A. în timp ce se afla la domiciliul său din Mun. Brașov a întreținut relații sexuale cu minorul G.G.V. în vârstă de 14 ani, cunoscând vârsta minorului.

          Inculpații S.O.A. și G.V. au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore de către organele de poliție din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Brașov.

          Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Brașov.

          Facem precizarea că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.

          Vlad Teodorescu

          Prim-Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov - Purtător de cuvânt