07.01.2020

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Prin ordonanța din data de 06.01.2020 a Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului minor B.M.B în vârstă de 16 ani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de omor și loviri sau alte violențe.

          Ulterior la data de 07.01.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a formulat propunerea de arestare preventivă a inculpatului mai sus menționat.

          În fapt s-a reținut că la data de 06.01.2020, în jurul orelor 03:00, pe fondul unui conflict spontan ce a avut loc într-un imobil dezafectat din Mun. Brașov, zona Colonia Metrom, inculpatul minor B.M.B. în vârstă de 16 ani a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuțit în zona pieptului pe victima A.M. în vârstă de 22 de ani, victima suferind leziuni traumatice incompatibile cu viața, decedând în jurul orelor 05:00. Tot cu aceeași ocazie, inculpatul minor i-a aplicat o lovitură cu cuțitul în zona feței persoanei vătămate majore F.L.A, aceasta suferind leziuni ce nu au necesitat spitalizarea.

          Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul organelor de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov și Secției 4 de Poliție din cadrul Poliției Municipiului Brașov.

          Facem precizarea că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.