27.01.2020

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 26 ianuarie 2020, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „omor calificat” și ”violare de domiciliu”.

          La data de 26 ianuarie 2020, inculpatul, aflat în stare de reținere, a fost prezentat, cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, care a admis propunerea procurorilor.

          Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în ziua de 25.01.2020, în jurul orelor 14:00, inculpatul, un bărbat în vârstă de 62 de ani, a pătruns fără drept, prin escaladarea porții, în curtea unui imobil situat în mun. Brașov, str. Ioan Huniade, unde a distrus mai multe obiecte, acțiuni care probabil au alertat-o pe victima, o femeie de 87 de ani, care a ieșit în ușa casei sale. În acest context, inculpatul a lovit victima cu un obiect contondent după care i-a aplicat câteva zeci de lovituri de cuțit victimei căzute, ceea ce a i-a cauzat moartea.

          Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

          Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Investigații Criminale.

          Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.