COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          În data de 27.03.2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de șase inculpați, dintre care unul minor, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. În aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sf. Gheorghe a admis propunerea de luare a măsurii arestării preventive față de inculpații majori pentru o perioadă de 30 de zile.

S-a reținut că, în data de 25.03.2020, în jurul orelor 21.00, cei șase inculpați au pătruns prin efracție în locuința persoanei vătămate în vârstă de 67 de ani situată la etajul 1 al unui bloc de locuințe din mun. Sf. Gheorghe. Inculpații au lovit în mai multe rânduri persoana vătămată, i-au solicitat bani și au căutat prin locuință bunuri și sume de bani pentru a le sustrage, reușind să-și însușească în aceste împrejurări suma de 1660 lei și un telefon mobil. În urma actelor de agresiune exercitate de inculpați, persoana vătămată a suferit leziuni care care au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Organele de poliție au fost sesizate prin apel 112 de un locatar al imobilului care a observat momentul pătrunderii autorilor în apartamentul victimei. La fața locului s-au deplasat organele de poliție însă inculpații și-au asigurat scăparea sărind de pe geam după care au părăsit în fugă locul faptei. În scurt timp, autorii au fost identificați și reținuți de organele de poliție.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe continuă cercetările în cauză.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.