23.03.2020

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          În data de 22.03.2020 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe un dosar penal în care s-a dispus, în aceeași dată, începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin.2 C.pen.

          Organele de cercetare au reținut că, un medic ginecoloc din cadrul Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyan Kristoff din mun. Sf. Gheorghe s-a aflat în cursul lunii martie 2020 în Austria și, în data de 21.03.2020, a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19.

          În urma verificărilor, s-a stabilt că, Austria este inclusă în zonele de risc pentru care există obligația izolării la domiciliu la revenirea în țară.

          În cauză, cercetările se efectuează de I.P.J. Covasna, Poliția mun. Sf. Gheorghe sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe.