26.09.2019

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe din data de 25.09.2019 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata Ruzsa Ilona pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

          S-a reținut că, în data de 24.09.2019, în jurul orei 15 :00, inculpata a urmărit persoana vătămată în vârstă de 81 de ani după ce aceasta a ieșit dintr-un local și se deplasa spre domiciliul său. Când a ajuns pe strada Vasile Goldiș din mun. Sf. Gheorghe, inculpata a împins victima de la spate iar aceasta s-a dezechilibrat și a căzut pe trotuar cu fața în jos, lovindu-se în zona feței și a antebrațului drept. În aceste împrejurări, inculpata i-a sustras victimei portofelul aflat în buzunarul din spate al pantalonilor și din interior a luat suma de 800 lei, potrivit declarației persoanei vătămate.

          În data de 26.09.2019 Judecătoria Sf. Gheorghe a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe și a emis mandatul de arestare preventivă a inculpatei Ruzsa Ilona pentru o perioadă de 30 de zile.

          Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe continuă cercetările în cauză.

          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.