01.03.2019

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 28 februarie 2019, punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpți sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”tentativă de omor”, ”tâlhărie calificat㔠și a infracțiunii de ”agresiune sexual㔠față de unul dintre cei doi inculpați.

          La data de 28 februarie 2019, inculpații, aflați în stare de reținere, au fost prezentați, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

          Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în ziua de 26.02.2019, seara, în timp ce se aflau la stâna amenajată în com. Fundata, sat Fundățica, jud. Brașov, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unui conflict spontan, cei doi inculpați i-au aplicat persoanei vătămate lovituri repetate cu pumnii, cotul și picioarele în zona capului și a corpului, i-au sustras din buzunarul hainei o sumă de bani pe care au împărțit-o, după care au continuat să-i aplice lovituri repetate, producându-i leziuni ce au necesitat 30-35 zile de îngrijiri medicale și i-au pus viața în primejdie. În același interval, unul dintre inculpați a agresat sexual victima.

          Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

          Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Investigații Criminale.

          Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

          Aldea Adrian

          Procuror Șef secție urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov - Purtător de cuvânt