05.02.2019

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 4 februarie 2019, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul B.M.I. sub aspectul comiterii infracțiunii de ”tentativă de omor”.

          La data de 5 februarie 2019, inculpatul, aflat în stare de reținere, a fost prezentat, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

          Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, la data de 03.02.2019, în jurul orelor 22,30-23,00, în orașul Zărnești, jud. Brașov, în loc public, persoana vătămată T. A. D. a fost înjunghiată cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdominală de către inculpatul B.M.I., suferind leziuni traumatice corporale de natură a pune viața in primejdie.

          Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

          Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Investigații Criminale.

          Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

          Aldea Adrian

          Procuror șef secție urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov - Purtător de cuvânt