04.10.2019

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe din data de 03.10.2019 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Stoica Nicolae Florin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

          În datele de 01.10.2019 și 02.10.2019 inculpatul a indus-o în eroare pe persoana vătămată căreia i-a oferit suma de 70.000 de euro pentru o mașină de cusut de fabricație germană. Inculpatul a condiționat însă cumpărarea mașinii de cusut de prezentarea unui așa zis certificat de autenticitate pe care, tot inculpatul, prezentându-se sub o altă identitate, s-a oferit să-l vândă persoanei vătămate pentru suma de 10.000 de euro. Părțile au stabilit un loc de întâlnire, unde s-a prezentat o persoană trimisă de inculpat pentru a lua banii și pentru a înmâna persoanei vătămate « certificatul de autenticitate ». Inculpatul și persoana trimisă de acesta pentru a efectua tranzacția au fost prinși în flagrant de organele de poliție.

          În data de 04.10.2019 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Stoica Nicolae Florin pentru o durată de 60 de zile.

          Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe continuă cercetările în cauză.

          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.