20.09.2019

COMUNICAT

          Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe din data de 19.09.2019 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Boboc Miluță Ciprian pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (4 acte materiale). Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art.309 din Codul de procedură penală.

          S-a reținut că, inculpatul, în lunile august și septembrie 2019 a pătruns, în timpul nopții și prin efracție, în patru spații comerciale aparținând unor societăți din mun. Sf. Gheorghe, jud. Covasna de unde a sustras o cantitate importantă de țigări, dar și băuturi alcoolice și sume de bani, prejudiciul fiind de peste 25.000 lei.

          În data de 19.09.2019 Judecătoria Sf. Gheorghe a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe și a emis mandatul de arestare preventivă a inculpatului Boboc Miluță Ciprian pentru o perioadă de 30 de zile.

          Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe continuă cercetările în cauză.

          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.